CERTIFIKATER & MÆRKNINGER
HOS GRØNAGERGÅRD SAVVÆRK

CE-MÆRKNING

Ved køb af certificeret træ sikrer du dig, at træet kommer fra skove, der drives bæredygtigt.

Grønagergård Savværk er CE-mærket i henhold til standarden EN 14081-1 omhandlende visuel styrkesortering af konstruktionstræ og er hermed i stand til at kunne levere en række CE-mærkede produkter til både private og erhvervskunder.

Ydeevnedeklaration
Overensstemmelseserklæring
ISPM-15

PEFC CERTIFICERING

PEFC (Programme for Endorsement of the Forest Certification) er et system, der bekræfter, at træ- og papirprodukter kommer fra bæredygtigt forvaltede skove.

For at opnå PEFC-certificering skal skovejere og -forvaltere overholde visse standarder, der sikrer, at skoven forvaltes på en miljømæssigt, socialt og økonomisk ansvarlig måde. Disse standarder dækker en bred vifte af emner, såsom biodiversitet, vandkvalitet, arbejdstagersikkerhed og samfundsforhold.

Når en skov og virksomhed er certificeret, kan træ- og papirprodukterne, der kommer fra den, bære PEFC-logoet, hvilket indikerer over for forbrugerne, at de køber produkter, der kommer fra bæredygtige kilder.

PEFC-certificering er et frivilligt system, og det er anerkendt i mange lande rundt om i verden som en pålidelig måde at sikre, at træ- og papirprodukter produceres bæredygtigt.

Se PEFC certifikat

FSC Certificering

FSC® CERTIFICERING

FSC-certificerede skove gavner miljø, klima, dyr og planter, hvilket er nogle vigtige værdier hos os ved Grønagergaard Savværk.

FSC® er en international non-profit mærkeordning til træ og papir. FSC-mærket er en garanti for træ og papir du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere.

Samtidig er FSC® en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. FSC® er en forkortelse for ”Forest Stewardship Council”.

Se FSC® certifikat

I forlængelse af vores FSC-certificering har vi naturligvis også CoC-certificering (sporbarhedscertificering – Chain of Custody certificering). Denne certificering sikrer, at skovbaserede materialer og produkter stammer fra kontrollerede kilder, bæredygtigt drevne skove, genbrugsmaterialer eller en blanding af disse.

Legehus

EN-1176 certificering

Legehuse, bordbænkesæt og gynger til institutioner og offentligt brug

Grønagergård savværk er stolte over at kunne tilbyde institutionsgodkendte (EN-certificeret) legehuse, bordbænkesæt og gynger.

Legehuse:

Legehusene er bygget af bæredygtigt dansk lærk- og douglastræ fra skovene omkring Silkeborg. Derfor vil de altid blive lavet af FSC-certificeret træ. Dette gør, at træet er CO2 neutralt, da der, som en del af certificeringen, vil blive genplantet mere skov, end der bliver brugt til produktionen af produktet. Derfor kan legehusene bestilles med god samvittighed i forhold til de miljø -og klimamæssige omkostninger.

Bordbænkesæt:

Ligesom vores legehuse er savværkets bordbænkesæt også lavet af det samme bæredygtige douglas -og lærketræ. Derfor får du som kunde et produkt i høj kvalitet, som samtidigt er lavet af CO2 neutralt træ.

Både legehuse og bordbænkesæt har en EN1176-1:2017 certificering, som medfører, at de begge er godkendte til brug i institutioner og til offentligt brug.

Gynger:

Som noget nyt kan Grønagergård Savværk tilbyde et større sortiment af institutionsgodkendte gynger til brug i det offentlige. Disse gynger opfylder alle danske krav i forhold til at kunne bruges børnehaver og andre institutioner.

Levering:

Leveringstid vil være efter aftale.

Ved yderligere spørgsmål, kontakt savværket på enten tlf. 86 87 54 14 eller send en mail på info@grd.dk

DS certificering

DS-certificering

Standarden DS/EN 14081-1: 2011+AI er blevet overholdt

Træ – Visuelt styrkesorteret konstruktionstræ med rektangulært tværsnit.

Denne standard fastlægger krav til visuelt og maskinsorteret konstruktionstræ med rektangulært tværsnit, som er formet ved savning, afhøvling eller andre metoder og som har afvigelser fra de fastlagte mål jf. EN 336.

SHELL GTL FUEL

Vi bruger kun brændstof med renere forbrænding.

Shell bruger udelukkende grøn strøm og køber 100% grøn strøm.

Er du interesseret i at se, hvad der ellers sker på Grønagergård Savværk? Så besøg vores Instagram eller Facebook side, hvor vi deler gode tilbud og billeder fra dagligdagen på savværket.